Проведе се събитието "Ден на отворените градини"

01/06/2022

Събитието "Ден на отворените градини" Яблена Натура се проведе на 28 май в с. Радотина и зададе началото на едно по-добро бъдеще, давайки старт на мисията да даде нужните знания и опит на българските производители, търговски вериги и преработватели, за да превърне България "Зелената градина на Европа".

Една такава ползотворна и благоприятна среда за обмяна на опит и контактимежду производители, преработватели и търговци, е само плюс към основния информационен поток, съдържащ в себе си важни специфики за най-новите иновации и практики в сектор "Плодове и Зеленчуци".

 

Лектори, които взеха участие в събитието:

Мими Найденова, дългогодишен агроном и съветник за практики по биодинамично земеделие

Димитър Боршуков - вносител и производител на микроорганизми

Проф. Д-р Димитър Домозетов д-р хон. кауза, който е допринесъл за развитието на овощарството в България, Сърбия, Македония и Китай.

Акад. Проф. Валентин Дрозда от Украйна - ентомолог с 50 г. стаж в областта и главен консултант на биологична лаборатория на Органик Инвест Био Защита.

Г-н Назарков, агроном-магистър в растителната защита, с богат опит в оранжерийното и полско зеленчукопроизводство, както и в търговската дейност на международни компании за препарати и торове за земеделието.

Тодор Джиков, председател на Национална Асоциация на Картофопроизводителите.

Марк Цеков, пиар и организатор на "Ден на отворените градини", който изнесе лекция на тема ‘Дигитализация” и сподели пред камерата на Code
Health TV, че “ако ние не покажем на децата, че да се храниш здравословно е фешън, няма на кой друг"


От екипът на Яблена Натура отправяме своите благодарностти към партньорите си от Billa, Lidl, eBag, Harmonica, ZoyaBg, BalevBIO, VEDA, Сдружение за "Достъпна и качествена храна" и "Национална Браншова Камара Плодове и Зеленчуци", както и на медийните партньори от CodeHealthTV,  AgroTV,  Agrozonа,  Luboslovie.bg и Българските Истории, за проявения професионализъм.

Без вашето присъствие направата на първата крачка нямаше да бъде възможна. Обединението ни в общата ни кауза, а именно да направим България велика, отново накара много от присъстващите да се замислят за нечувани досега теми и практики и се създаде силен отзвук в производителите, имащи желание да произвеждат истинска храна.


На свои ред, много търговци потърсиха чистата и енергийно заредена продукция, преработвателите измислиха нови продукти, а още по-важно е, че успяхме и да дадем вътрешно спокойствие на майките от сдружение "SAVE HER" с учредител Христина Зарева, като те вече знаят откъде да набавят храната за прекрасните си деца.


Сдружение "SAVE HER" е лична мисия не само на Яблена Натура, но и на всеки един от нас. Всеки от нас има майка, сестра, дъщеря, племенница или поне една специална жена в живота. Именно те ЖЕНИТЕ с главно Ж са тези, които са крехки и ние трябва да отнасяме с тях с особено внимание. Благодарим им, че ни мотивират и вдъхновяват да продължаваме да помагаме на жени, жертви на домашно насилие.


С нетърпение очакваме следващото ни събитие през идната година. С още повече изненади и лектори на световно ниво.

 

Гледайте излъчването на събитието в CodeHealthTV
Гледайте излъчването на събитието в AgroTV

 

Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  21 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  29 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  28 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  27 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  26 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  25 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  24 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  23 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  22 Проведе се събитието "Ден на отворените градини"  30

Видео

Назад