Какво е биодинамично земеделие?

Какво е биодинамично земеделие?

Чували ли сте за бидинамично земеделие? У нас може би малко хора са запознати с това знание, но не и в западна Европа от където произлиза. Най-общо казано това са принципи основани от немският автор Гьоте и се развиват от Рудолф Щайнер. Това не са просто методи и техники на отглеждането на растенията, а ЗНАНИЕ! Науката се нарича антропософия и се свързва с трезвомисли, наблюдение на природните явления и познание на духа. 

Днес ще ви запознаем с един от многото принципи на биодинамичното земеделие: 

Космическите Ритми
Импулси от слънцето, луната, планетите и звездите, достига до растенията в редовни ритми. Всяко от звездните тела допринася за живота, растежа и формата на растението. Разбирайки жеста и ефекта на всеки ритъм, ние можем да планираме във времето подготовката на земята, засяването, култивирането и жътвата в най-голяма полза на културите, които отглеждаме. Съответно всяка година се издават специални календари на различни места на планетата, които позволяват на земеделците да работят ден след ден в ритъма на различните космически влияния. Така примерно съществуват листни дни (маруля, спанак), плодови (ябълки, домати), коренови (моркови, картофи) или цветни (броколи, карфиол).

Има още много такива, но ще е трудно да поберем всичките тези знания в една статия, затова не пропускайте новините на Яблена Натура. 

Последвайте ни в социалните мрежи фейсбук Facebook и инстаграм (@yablena.natura

Очаквайте още съвсем скоро. 

Поздрави ваша любима,
Яблена Натура 

Количка
Scroll to Top