За нас

ДОБРЕ ДОШЛИ В “ЯБЛЕНА НАТУРА”

България се слави с традиции в производството на висококачествени плодове. Българските овощари са известни извън пределите на страната ни и са предавали своя опит в редица европейски страни.

Това ни амбицира да продължим тези традиции и да създадем стопанство на световно ниво.

Яблена Натура е основоположник в производството на биологични плодове в България.

Акцентирали сме върху производството на органични плодове – ябълки, круши и вишни. Градините на Яблена Натура се намират в полите на Стара планина, в землищата на с.Радотина, Краево и Новачене на 80 км от София на площ над 2000 дка и надморска височина от 700 метра. Заобиколени от полите на Стара планина, пропити с аромата на горски цветя и билки, напоявани от планински ручеи, произвеждаме най – качествените, сочни и вкусни био ябълкикруши и вишни. Стопанството е създадено в девствен район и благодарение на голямо желание, много труд и добра екипна работа имаме претенциите да покрием най-високите световни критерии в производството на биологични плодове. Върху овощните масиви има изградено съоръжение против градушки и неблагоприятни климатични условия. Всяко дърво се напоява и подхранва от биологично чисти торове чрез система за капково напояване. Нашите плодове се отглеждат по напълно биологичен метод без използване и третиране с химични препарати.

Разполагаме със сортове ябълки като Фуджи ,Джонаголд, Айдаред, Ред Чиф, Златна превъзходна, Грени Смит, Ентърпрайз, Пинова и Муцу. От крушите: Вилямова масловка, Гьотова масловка, Пакъмс Триумф, Санта Мария, Доктор Жул Гюьо и Попска круша.

Представяме на Вашето внимание сертификат за добри земеделски практики в съответствие със стандартите на Global G.A.P:

“Яблена Натура” притежава Global G.A.P. сертификат.

Стандартът Global G.A.P. за добри земеделски практики има изисквания в няколко основни аспекта, на които земеделското стопанство трябва да отговаря – контрол и интегрирано управление на препаратите за растителна защита, хигиена по време на прибиране на реколтата и обработката на продукцията, безопасни условия на труд и обучение на персонала и т.н.

Овощните градини на Яблена Натура
Количка
Scroll to Top