Топ 7 интересни факти за биологичното производство

био ябълки

Съществуват много интересни факти за биологичното производство. Ние ще представим 7 от тях.

1.Отглеждането на биологично чисти продукти подпомага природата по- много начини основните са : запазване на земята чиста и съхранението на водата. Също така намалява парниковият ефект и глобалното затопляне.

2. ГМО при биохраните е строго забранено.

3. Всички причнители на здравословни проблеми като овкусители, консерванти, оцветители, изкуствени подсладители и замърсители липсват и не се използват.

4.Био храните подпомагат борбата с килограмите! Пестицидите, които конвенционалните продукти съдържат могат да останат в организма завинаги, като те се абсорбират и запазват в мазнините. Има над 350. 000 вида химични съединения, които не се разграждат веднъж попаднали в организма.

5. Биологичното животновъдство строго забраняват използването на хормони на растежа, антибиотици и ГМ ваксини. Също така етикетите посочващи, че прехраната на животните се извършва на пасище доказва хуманното отношение към свободните животни.

6. Биологичните плодове има 40% повече антиоксиданти от конвенционалните, а био млякото с 90% от конвенционалното.

7. Съдържанието на минерали е в много по големи количество например  желязо и цинк, като те са изключително важни за подрастващите деца.

Това бяха нашите топ 7 интересни факти за биологичното производство. За актуални новини може да ни последвате в социалните мрежи фейсбук Facebook и инстаграм (@yablena.natura

Количка
Scroll to Top