Съдържание на въглехидрати и фибри в ябълките

Освен необходимите витамини и минерали, ябълките съдържат въглехидрати и фибри. Замисляли сте се 100гр. ябълка колко въглехидрати и фибри съдържа?

Препоръчително е да се приемат толкова калории, колкото се горят, за да има калориен баланс! По този начин се поддържа теглото! Дневният прием на калории е индивидуаленза всеки! Факторите, от които зависи са – пол, възраст, физическа активност и телосложение.

Фибрите са изключително ценни хранителни източници. Те имат засищащ ефект, което ги прави „приятел“ при спазване на диета. Също така улесняват храносмилането. А това от своя страна позволява контрол над теглото!

Фруктозата е натурална захар в плодовете. Плодовата захар не е добавена, не е изкуствена и не е рафинирана. Тя си е естествена част от плодовете. А наличието на фибри забавя нейното усвояване.

Също така плодовата захар е смесена с минерали и витамини, които не губят хранителна стойност при био плодове. Затова не е с висок гликемичен индекс (система от стойности за измерване нивата на кръвна захар) и не е вредна за организма!

Здрав дух в здраво тяло и здраво тяло в здрав дух!

Последвайте ни в социалните мрежи Facebook и (@yablena.natura

Количка
Scroll to Top