Здрав дух в здраво тяло и здраво тяло в здрав дух

Заради динамичния начин на живот намираме все по-малко време за себе си. В резултат, на което все повече хора имат здравословни проблеми.

Едни от най-често срещаните заболявания в днешно време са онкологични, сърдечно-съдови, гастроентерологични, диабет и др.

Според статистически данни 2.5% от българите са болни от рак. Всяка година се разкриват нови 26 000 случая.

Потенциални фактори за ракови образувания са лошо хранене, наднормено тегло, липса на физическа активност, тютюн и други.

Сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смъртност в световен мащаб. В България около 60% от смъртността е заради сърдечно-съдови заболявания.

Гастроентерологичните проблеми са свързани със стомашно-чревния тракт. През 2021 година според статистически данни 87783 души са постъпили в болница. Основен фактор за тези заболявания са неправилното хранене, както и конусмацията на некачествена храна.

В Бългрария около 50 000 души страдат от диабет. Диабет тип 2 се получава при неефективно използване на инсулин от организма. В повечето случаи причини за получаване на диабет тип 2 са наднормено тегло и липса на физическа активност.

Затова е изключително важно да подбираме производителите, от които купуваме хранителни стоки, както и храната, която консумираме. Препоръчително е производителите да са доказани в сферата си.

Създаването и практикуването на здравна култура ще намали риска от здравословни заболявания. Как ще стане това? С правилен начин на хранене, с физическа активност, с консумация на плодове и зеленчуци (задължително е да са органични, защото запазват всички необходими хранителни вещества).

Яблена Натура подкрепя създаването и практикуването на здравна култура!

Последвайте ни в социалните мрежи Facebook и Instagram @yablena.natura

Количка
Scroll to Top