Ден на отворените градини – Едно по-различно събитие

Ден на отворените градини

България има потенциала да произвежда висококачествени плодове и зеленчуци. Ние от Яблена Натура сме поели по пътя към бъдещето да превърнем България в #ЗеленатаГрадина на Европа! По този повод за пръв път организираме събитието „Ден на отворените градини“. Целта е специфична и ползотворна социална среда благоприятна за обмяна на опит и контакти между производители, преработватели и търговци. По време на събитието ще се адресират и дискутират основните негативи в сектора. Такива са растителна защита, вредители, политики, пазари, както и начините за справяне с тях. Доказани експерти от различни аспекти на овощарството ще споделят опит и успешни практики от дългогодишната работа със земята и държавните институции. Друга цел е да се дадат нужните знания на потребителите, чиято информираност не е пълна или точна.

Ограмотяването на потребителските групи е един от най-важните елементи за нас! По този начин българският производител и търговските вериги ще се облагодетелстват от потенциала, който българската ни земя е предоставила. Всяка европейска държава с успешна политика и положително развитие по отношение на земеделието е приоритизирала своите локални производствени бази. Време е и ние да покажем на какво е способно онова българско производство, което в началото на миналия век е дало знания на целия свят.

Ние от Яблена Натура искаме тази наша мисия да се превърне в реалност и затова поставяме основите на този дълъг път на 28-ми май от 11:00 ч. до 15:00 ч. Програмата е съобразена с вкуса и нуждите на всеки от присъстващите гости. Лектори, доайени в областта на земеделието, здравословна гурме кухня, томбола с награди и потапяне из градинските масиви за завършек на един пълноценен пролетен ден.

Бъдете част от писането на новата история на българските земеделци!

Количка
Scroll to Top