Проведе се събитието “Ден на отворените градини”

Събитието “Ден на отворените градини” Яблена Натура се проведе на 28 май в с. Радотина! Зададе старт на едно по-добро бъдеще, а именно мисията да превърне България в “Зелената градина на Европа”. Както и да даде необходимите знания и опит на българските производители, търговски вериги и преработватели.

Една такава ползотворна и благоприятна среда за обмяна на опит и контакти между производители, преработватели и търговци е плюс към основния информационен поток, съдържащ в себе си важни специфики за най-новите иновации и практики в сектор “Плодове и Зеленчуци”.

Лектори, които взеха участие в събитието:

Мими Найденова, дългогодишен агроном и съветник за практики по биодинамично земеделие

Димитър Боршуков – вносител и производител на микроорганизми

Проф. Д-р Димитър Домозетов д-р хон. кауза, който е допринесъл за развитието на овощарството в България, Сърбия, Македония и Китай.

Акад. Проф. Валентин Дрозда от Украйна – ентомолог с 50 г. стаж в областта и главен консултант на биологична лаборатория на Органик Инвест Био Защита.

Г-н Назарков, агроном-магистър в растителната защита, с богат опит в оранжерийното и полско зеленчукопроизводство, както и в търговската дейност на международни компании за препарати и торове за земеделието.

Тодор Джиков, председател на Национална Асоциация на Картофопроизводителите.

Марк Цеков, пиар и организатор на “Ден на отворените градини”, който изнесе лекция на тема ‘Дигитализация” и сподели пред камерата на Code
Health TV, че “ако ние не покажем на децата, че да се храниш здравословно е фешън, няма на кой друг”


От екипът на Яблена Натура отправяме своите благодарностти към партньорите си от Billa, Lidl, eBag, Harmonica, ZoyaBg, BalevBIO, VEDA, Сдружение за “Достъпна и качествена храна” и “Национална Браншова Камара Плодове и Зеленчуци”,както и на медийните партньори от CodeHealthTV,  AgroTV,  Agrozonа,  Luboslovie.bg и Българските Истории, за проявения професионализъм.

Без вашето присъствие направата на първата крачка нямаше да бъде възможна. Обединението ни в общата ни кауза, а именно да направим България велика, отново накара много от присъстващите да се замислят за нечувани досега теми и практики и се създаде силен отзвук в производителите, имащи желание да произвеждат истинска храна.


На свои ред, много търговци потърсиха чистата и енергийно заредена продукция, преработвателите измислиха нови продукти, а още по-важно е, че успяхме и да дадем вътрешно спокойствие на майките от сдружение “SAVE HER” с учредител Христина Зарева, като те вече знаят откъде да набавят храната за прекрасните си деца.


SAVE HER

Сдружение “SAVE HER” е лична мисия не само на Яблена Натура, но и на всеки един от нас. Всеки от нас има майка, сестра, дъщеря, племенница или поне една специална жена в живота. Именно те ЖЕНИТЕ с главно Ж са тези, които са крехки и ние трябва да се отнасяме към тях с особено внимание. Благодарим им, че ни мотивират и вдъхновяват да продължаваме да помагаме на жени, жертви на домашно насилие.


С нетърпение очакваме следващото ни събитие през идната година. С още повече изненади и лектори на световно ниво.

Гледайте излъчването на събитието в CodeHealthTV
Гледайте излъчването на събитието в AgroTV

Количка
Scroll to Top