Хранителна стойност на крушите

крушите

Крушите са богати на хранителна стойност. Те са сред най-култивираните и най-популярните плодове в света. Този скромен малък плод поддържа здраво сърце и активен начин на живот. Прочетете, за да научите защо.

Крушите не съдържат натрий и мазнини. В средно голяма круша се съдържат 100 калории(около 166 грама). Всяка круша съдържа 21% дневна стойност фибри, 8% витамин С, 4% калий и цял набор от ползи за здравето! Замяната на една преработена храна с една круша всеки ден може да увеличи приема на хранителни вещества. Като по този начин се намалят наситените мазнини, холестерола, добавените захари и натрия!А това от своя страна може да намали риска от хронични заболявания, като сърдечни заболявания, високо кръвно налягане и наддаване на тегло.

Фибри – притежават 21% дневна стойност в една круша (6 грама). Фибрите помагат за поддържане на баланс, редовност и намаляват риска от колоректален рак. Забавят храносмилането в горната част на стомашно-чревния тракт и така се чувствате по-сити по-дълго. Също така забавят усвояването на захарите, намалявайки скоковете на захар и апетит!

Здраве за сърцето – средно една круша съдържа 190мг калий(4% дневна стойност), което подпомага поддържането на здраво сърце. Калият е необходим за нормален сърдечен ритъм!

Витамин С
– този мощен витамин укрепва имунната система, помага при рани и натъртвания, подпомага здравината на костите и зъбите. Една круша осигурява 8% от дневната нужда за прием на витамин С!

Полифеноли – антиоксиданти, които подобряват имунитета и помагат в борбата с мръсния въздух.

Конвенционални или органични /био/?

При конвенционално земеделие се използват химически препарати за борба с вредители и плевели. Както и за хранене на растенията. По този начин плодовете абсорбират синтетични пестициди, хербициди и торове. Те не се разграждат след консумация и при натрупване може да причини здравословни проблеми. При биологично земеделие всичко е натурално и чисто.

Затова нашата мисия в „Яблена Натура“ е да осигурим органични, чисти и истински български круши и ябълки, за да не се налага да правите компромиси със здравето си! Последвайте ни в Instagram както и в Facebook, за да разберете първи кога ще е възможно да направите вашите заявки за новата реколта круши.

Количка
Scroll to Top